Dag 3 (26/03) en 4 (27/03)

Vandaag maakten we kennis met de scholen waar we onze stage gaan uitvoeren. De directie en de leerkrachten waren erg enthousiast over onze komst. Ze vinden het heel fijn om blanken in de school te hebben. De klassen zijn hier veel groter dan in België. Eén klas bevat al gauw een 30-tal leerlingen.

Ikzelf ga me ontpoppen tot leerkracht L.O., muziek, informatica, Engels en social science (wat dit ook moge zijn). We zullen een 3-tal dagen per week lesgeven in de twee scholen. Eén dag bestaat uit 7 lesuren en één lesuur is 40 minuten. We starten de lessen om 7.15 uur en om 13u zit de werkdag er al op. Dit omdat het ’s middags véél te warm is om te werken.
Volgende week gaan we de klassen eerst observeren en nadien is het aan ons. We zullen telkens per 2 lesgeven, omdat we de taal (het Spaans) nog niet genoeg machtig zijn.

Image

ImageNaast het lesgeven gaan we ook enkele projecten uitwerken. We denken eraan om één keer per week Engelse les aan 18-plussers te geven. Concrete plannen zijn hierover nog niet gemaakt, dus het kan nog alle kanten uit gaan.

Vandaag heb ik ook voor het eerst kunnen Skypen Ik was zo blij om m’n mama en papa te horen. Ik mis ze elke dag!

Dag 4

Vandaag ging de dag super snel voorbij! Deze ochtend zijn we weer naar de school gegaan voor verdere afspraken. Ze wisten ons plots te vertellen dat de school pas open gaat over twee weken. Nu hebben de leerlingen normaal tot vrijdag vakantie, maar omdat het veel geregend heeft en omdat het regenseizoen nog niet afgelopen is, wordt de vakantie met twee weken verlengd. Maar goed dat ze ons dit (eventjes tussendoor) verteld hebben. We zullen nu ten vroegste met het lesgeven over 2 weken kunnen beginnen.

’s Namiddags zijn we de andere kant van de Malécon (zeedijk) gaan verkennen. We hebben eerst een grote pot fruitsap gedronken (met meloen, sinaasappel en ananas) voor 2, 20 dollar. Het was super lekker. Nadien hebben we wat gewandeld en hebben we las peñas gedaan. Dit zijn 430 trappen, die bovenaan een mooi uitzicht over de omgeving geven. Als afsluiter hebben we nog gekeken naar theateranimatie. De muziek is hier ook super! Ze is erg opzwepend en je hebt constant zin om te dansen! Binnenkort stap ik een cd-winkel binnen om die volledig leeg te kopen!

Voor de geïnteresseerden: je kan ook de blog van Hilde volgen. Zij begeleidt ons hier in Ecuador.http://hildebuschgens.wordpress.com/Image

Advertenties

4 thoughts on “Dag 3 (26/03) en 4 (27/03)

 1. Je blog gevonden via de link die Gertjan op FB poste. Ik denk dat ‘social sciences’ iets as Menswetenschappen of PAV zal zijn.
  Ikzelf heb 3 maand Bilbao gedaan. Ivm dat Spaans, hopelijk kan je daar ergens lessen volgen. En veel oefen en zelf spreken. Je zal fouten maken tegen de sterren op, maar practice makes perfect, nietwaar 🙂

  Succes en geniet ervan!

  • Dag Sigrid!

   Leuk dat je mijn blog leest!
   Ik denk ook dat het onder die vakken zal vallen We zijn er nog steeds niet goed uit wat het precies is, maar we zien wel.

   Wauw, super! Was dat ook voor je stage?

   We oefenen heel veel, dus ons Spaans wordt elke dag een beetje beter. Binnenkort worden we echte profs! ;).

   • Yup, ik zat daar drie maand voor stage!
    Superleerrijk, supertof.
    En het voordeel: tranquillo, everything will be just fine 🙂 Ik heb er ook over geblogd, feel free 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s