Belgisch bezoek part II

Donderdag 27 april

Donderdag moesten we weer vroeg opstaan om in de school (Portete) te gaan observeren. Om 5.45 uur was ik al uit de veren. Om 6.30 uur vertrokken we met de bus naar onze school.
We hebben er 7 lesuren geobserveerd, maar ik werd na enkele uren misselijk. ’s Ochtends had ik niet veel kunnen eten, omdat het nog veel te vroeg was. Vermoedelijk was de combinatie van weinig eten en een enorme hitte de oorzaak van mijn misselijkheid. Ik viel ook enkele keren in slaap tijdens de les, wat hopelijk niemand (op Nele na) heeft opgemerkt. Ik ben me dan even op de grond in de leraarskamer gaan leggen. Dit hielp gelukkig een beetje en nadat ik wat gegeten had, voelde ik me al stukken beter.
Ik sta hier enorm versteld van het onderwijs. Het onderwijs in België is echt stukken beter. Ik weet niet goed waaraan ik me tijdens het lesgeven zal moeten verwachten. Vanaf volgende week starten we. Op 1 mei moeten we niet naar de school gaan, omdat het dan dag van de arbeid is. Onze eerste lessen zullen dus op woensdag gegeven worden. Ik denk dat de laatste drie weken nu ook de zwaartste en de drukste zullen worden. Voorheen hadden we enkele onze projecten in de week en daar komen nu drie schooldagen bij. De drukte zal er wel voor zorgen dat de tijd voorbij zal vliegen.

’s Avonds gingen de zwemlessen in de Casita door. Iedereen was enorm moe van de afgelopen dagen, maar we konden onze kindjes niet in de steek laten. Ze beginnen de technieken van het zwemmen al onder de knie te krijgen. Volgende week zullen ze de arm- en beenbeweging samen mogen oefenen en hopelijk zullen ze dan kunnen zwemmen. Fiona had na de zwemles nog te veel energie over en zij besloot om samen met Lore nog een cake te maken. Nadat iedereen een heerlijk stuk cake had gegeten gingen we slapen.

Vrijdag 28 april

Van vrijdag tot zaterdag gaan we altijd op weekend. Tijdens het weekend maken we dan leuke uitstappen naar verschillende steden en gebieden. Dit weekend besloot ik om niet mee te gaan op uitstap. Niet dat ik dit niet graag had gewild, maar ik had iets anders om naar uit te kijken, namelijk Sonja en Danny zien. ’s Morgens ging ik met Hilde mee naar de Rio Centro om enkele boodschappen te doen. Sonja en Danny gingen mij in de Casita komen bezoeken en ik kon hen moeilijk verwelkomen zonder een hapje en een drankje. Ik nam scampi’s, chips met een dipsaus en aardbeien mee. Geovanny, iemand van het personeel, ging lekkere cocktails maken.
Na mijn boodschappen en wat windowshopping heb ik sushi gegeten in de foodcorner. Daarna nam ik de taxi naar de casita waar iedereen nog aan het wachten was op de buschauffeur. Ik besloot om te genieten van de laatste minuten gezelschap, dus wachtte ik met hen mee op de bus. Een goede drie kwartier later arriveerde hij. De groep hun weekend kon nu ook starten.
Omdat er in de Casita al de hele dag geen internet was, ging ik in de wijk op zoek naar een internetcafé. Ik mocht voor 60 cent een uur op internet. Het toetsenbord was er helemaal anders en ik kon daardoor geen mails beantwoorden, maar ik heb een goede 40 minuten met mijn papa kunnen skypen en dat maakte alles goed. Daarna besloot ik om de overige minuten nog even naar Sonja en Danny te bellen om te vragen wanneer ze precies gingen komen. Toen ze opnamen waren ze juist aan de Casita aangekomen. Ik spoedde me naar daar en ik gaf hen eerst een rondleiding in mijn verblijfplaats. Douchen en hapjes maken kon ik nu niet meer doen, maar dat vonden ze gelukkig niet erg.
We maakten een wandeling in de wijk en daarna namen we de taxi naar de Malécon om er een boottocht te maken. We genoten van het uitzicht en de rust.

Als afsluiter wilden we nog wat gaan eten, maar Guayaquil heeft weinig restaurants. Je kan er wel kraampjes vinden met allerlei rijst en hamburgergerechten, maar verder vind je niks. Ik had ongelofelijk veel zin in pasta (zoals gewoonlijk), dus we zochten verder naar iets waar je dit kon eten. Na een lange zoektocht zijn we geëndigd in het hotel waar Sonja en Danny verblijven. Het restaurant was té chique om er een eenvoudige pasta te nemen, maar daar trokken we ons niks van aan.  De ober schoof onze stoel mooi onder ons wanneer we gingen zitten en hij was zo vriendelijk om ons een slabbetje rond de nek te knopen. Alsof we zouden durven morsen. ;). Ons eten werd gelijktijdig geserveerd met zo’n rond zilveren deksel dat ze op het zelfde moment weghaalden. Best wel grappig dat ze dit deden.


Nadien nam ik de taxi richting de Casita. De chauffeur wilde Engels spreken en de terugrit verliep heel snel, omdat ik eens een deftig gesprek met een bewoner van hier kon voeren. Eenmaal aangekomen in de Casita ging ik meteen slapen, omdat het internet nog steeds niet werkte en omdat ik niks om handen had.

Zaterdag 29 april

Vandaag had ik een taxi besteld om 8.45 uur om naar Sonja en Danny te gaan, maar zoals meestal was taxi Pedro te laat. Om 9.10 uur kon ik vertrekken naar het duo. Eenmaal aangekomen liet ik daar mijn handbagage achter (ik heb al enkele souvenirs met hen meegegeven, zodat mijn koffer (incl. inhoud) volledig in België geraakt). Daarna namen we de taxi naar Parque Historico. We wisten niet waaraan we ons moesten verwachten, maar toen we aankwamen viel het park meteen in de smaak. We bezochten de dieren: papegaaien, luiaards, vissen, schildpadden, vossen, apen, krokodillen, …  die  mooi omgeven waren door een prachtige natuur. Nadat we alle dieren gezien hadden, waren we benieuwd naar wat het park nog allemaal te bieden had. We bezochten architecturale gebouwen en daarna zagen we een boerderij en plantages. De plantages boeiden mij het meest. Ik vond het heel leerzaam om te zien hoe rijst, cacao, koffiebonen en bananen groeien. De gids  gaf ons een volledige cacao waar we mochten van proeven. Ik moet zeggen, het smaakte heel lekker. Het had een beetje de smaak van lychees.


Nadat we 3 uur in het park gewandeld hadden gingen we terug naar het centrum om nog enkele souvenirs te kopen. Sonja had de dag ervoor enkele standjes gezien die ze graag wilde bezoeken. Toen we daar aankwamen bleek het meer te gaan om benodigdheden voor de plaatselijke bevolking. We waren te moe om nog naar de Mercado Artesanele te gaan, dus we dronken in het hotel nog iets. De persoon die hen moest komen ophalen, was vroeger dan verwacht. Hij vergezelde ons bij ons drankje. We praatten over koetjes en kalfjes en hij wist ons te vertellen dat hijzelf ook jarenlang in België heeft gewoond. Nu woont hij 14 jaar in Guayaquil. Zijn verhaal boeide me enorm en ik stak extra kennis op over het land en over het wonen in Ecuador.
We vertrokken naar de luchthaven waar ik afscheid nam van Sonja en Danny. Ik had het er moeilijk mee om hen achter te laten, want ik had ze graag nog wat langer bij mij hier in Guayaquil gehad. Ik wilde dan ook graag met hen mee naar huis, maar dat is pas voor over enkele weken. Door de emoties sprong ik bij de gids in de auto wanneer het me inviel dat ik mijn bagage voor België nog bij me had. Snel sprong ik uit de auto, waar ik Sonja praktisch meteen tegenkwam. Ook zij had gelijktijdig opgemerkt dat ik dit was vergeten. Daarna reed ik met de gids mee naar huis. Ik vond het bijzonder sympathiek dat hij me een lift wilde geven en dat hij me  aan de wijk heeft afgezet. Hij zei me dat hij moest lachen toen ik over Ecuador en het wonen hier vertelde. Ik deed hem erg aan zichzelf denken toen hij ook graag hier wilde komen wonen. Als dit geen toeval is/was.

In de Casita vreesde ik voor het ergste: helemaal alleen = saai! Maar ik heb mijn vrije tijd kunnen invullen met het typen van mailtjes en van mijn blog. Ondertussen heb ik voor mezelf heerlijke scampi’s gemaakt en drink ik mijn blikje Ice Tea. Njam!

Morgen staat er niet veel op de agenda. Ik ga eerst wat genieten van de zon en daarna ga ik starten met de voorbereidingen voor het lesgeven. Tussendoor ga ik proberen Skypen met vrienden en familie.

Hasta luego voor meer nieuws!

ps: Maak jullie geen zorgen, ik blijf hier niet wonen. Het klint gewoon heel aanlokkelijk, maar ik zou te veel mensen in België moeten missen om dit te doen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s