Woensdag 26 april

Vanaf nu begint het echt druk te worden. Sinds vorige week ging eindelijk (na twee weken uitstel van de overheid) het nieuwe schooljaar en de eerste schoolweek van start. Vandaag gingen we observeren in de lagere school, Portete. We hebben vier uur computerlessen gevolgd en nadien wilden we ook de social science volgen, maar omdat er diagnostische toetsen werden afgenomen, kunnen we dit pas volgende week doen. Ik moet zeggen dat de school mij veel meer bevalt dan de secundaire school. De klassen zijn nog steeds even groot, maar de leerlingen zijn braver en aandachtiger. Opvallend is wel dat praktisch elke leerkracht nog geen 20 minuten lesgeeft om nadien gewoon niks te doen. De leerkracht vandaag nam zelfs elke keer zijn telefoon op. Hij ging dan eens naar buiten om een luchtje te scheppen, hij maakte een praatje met ons of met zijn collega’s en tussen al die drukte door gaf hij hier en daar nog enkele minuten les. Het onderwijs staat nog niet ver hier in Ecuador. De leerkracht Engels maakte zelfs fouten: bv. Dog – dogging en girl – girling… Ik vraag me echt af wat de leerlingen na één schooljaar gezien hebben. Het jaar is nog maar gestart en de leerkrachten zijn nu al zo loom. Dat belooft.

Volgende week is het aan ons om voor de klas te staan. We gaan het alleszins helemaal anders aanpakken. We zullen wel degelijk volledige lesuren lesgeven en we gaan proberen om de leerlingen goed in de hand te houden. Fingers crossed.

’s Middags hebben we ons project in de wijk uitgevoerd, namelijk de spelnamiddag. Het viel ons meteen op dat er veel minder kinderen in de wijk te vinden waren dan anders. Dit komt omdat ze nu ook naar school moeten. Gelukkig hadden we toch enkele kinderen die kwamen opdagen, maar de meeste waren veel te klein, waardoor onze volledige voorbereiding in het water viel. Er vroeg zelfs een moeder of ze haar kind van één week oud kon achterlaten bij ons. Sommige dingen zijn hier toch echt te gek voor woorden! Het is dan ook niet abnormaal dat een doorsnee moeder de leeftijd van 15 jaar heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s