Parque Jardin del Turia, L’Oceanogàfic & la CAC

Vandaag hadden we een productieve dag. Na ons ontbijt vertrokken we meteen richting de stad. We wilden het grootste aquarium van Europa gaan bezichtigen, namelijk L’Oceanogràfic. Om hier naartoe te gaan moesten we eerst door Parque Jardin del Turia waar vroeger een rivier, de Turia, stroomde. Het park is best leuk om eens door te lopen. Vooral de mandarijnbomen waren erg aanlokkelijk. Zo aanlokkelijk zelfs dat we er eentje wilden plukken. Ik probeerde mijn nieuwe aanwinst meteen uit, maar dit smaakte erg zuur. Ze kregen dan maar een laatste rustplaats in de vuilnisbak.

Verder in het park ligt de Stad van Kunst en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y las Ciencas, afgekort CAC). Dit is wellicht de grootste toeristische trekpleister in Valencia. Je vindt er onder andere de L’Hemisferic, de brug Assut de L’or en Palau de les Arts.
Vervolgens dronken we een Valenciaanse specialiteit, nl.: orxata/horchata. Dit is een melkachtig drankje dat bestaat uit aardamandelen, melk, suiker en water.
Tenslotte bezochten we het aquarium. Dit was een grote tegenvaller. We betaalden 23 euro (inclusief 4 euro korting: lang leve de lerarenkaart) voor de inkom. De grootste attractie was de indrukwekkende beluga walvis. Verder was het aquarium eerder teleurstellend.
Tijdens onze terugweg dwaalden we wat rond tot we op de feria del vino terechtkwamen. Dit is een “feest” dat jaarlijks een week lang plaatsvindt. Je kon er een kaart kopen ter waarde van 8 bonnen. Met die bonnen kocht je dan tapas of vinos. Lekkere tapas vinden was een hele opdracht, maar kraampjes met goede wijnen waren er in overvloed. We ontdekten een kraampje met super lekkere cava en dit werd dan ook ons favoriete plekje. Nadien namen we de metro richting hostel. We verfristen ons, deden een powernap en we gingen paella eten met als afsluiter een caramel macchiato in de Starbucks.

Een leuk weetje: de echte Valenciaanse paella bestaat niet uit zeevruchten maar uit kip of konijn.

horchata

horchata

L'Oceanogràfic

L’Oceanogràfic

Beluga walvis

Beluga walvis

Feria del vino

Feria del vino

Parque Jardin del Turia

Parque Jardin del Turia

CAC - Palau de les Arts

CAC – Palau de les Arts

CAC - L'Hemisfèric

CAC – L’Hemisfèric

CAC - Assut de L'OR

CAC – Assut de L’OR

Aquarium - L'Oceanogràfic

Aquarium – L’Oceanogràfic

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s