La preparación

Hallo daar!

Zoals de meesten weten, wou ik ongelofelijk graag terugkeren naar Zuid-Amerika. Ik dacht vaak aan mijn stage in Ecuador. Ik miste de zuiderse muziek, de zonnige dagen, de warmte, de vriendelijke bevolking, de prachtige uitzichten, …
Na lang, heel lang twijfelen besloot ik om op reis te gaan naar Peru. Het leek me leuker om een nieuw land te ontdekken dan om terug te gaan naar Ecuador. Daar had ik tenslotte al heel wat van het land gezien. Peru sluit mooi aan bij de cultuur van Ecuador, dus de keuze was snel gemaakt. Ik plaatste een zoekertje op Wereldwijzer en ik kreeg behoorlijk veel reacties. Ik sprak met potentiële medereizigers af om te kijken of we dezelfde ideeën hadden en of we eventueel samen zouden kunnen reizen. Zo ben ik bij Tamara, Saartje en Annelies terechtgekomen. Ik leek hen een leuke medereizigster om hun trio aan te vullen. Na de eerste afspraak besloten we vrij snel om onze tickets te boeken. Zo gezegd, zo gedaan. Ons ticket hebben we al ruim een maand op zak.

Peru
De echte voorbereidingen zijn gisteren gestart. We spraken af om onze route in grote lijnen vast te leggen. Zonder veel problemen kwamen we snel tot een consensus. De route zal er als volgt uitzien:

Lima → Paracas + islas Ballestas
→ Nazca → Arequipa
→ Colca Canyon → Puno
→ Lago Titicaca → Cusco
→ Pisac → Aguas Calientes
→ Machu Picchu → Lima

plan

Ik kijk er al enorm naar uit, maar ik zou liegen mocht ik zeggen dat ik geen schrik heb. Peru is een veelbezocht, maar arm land. Door het toenemende toerisme stijgt ook de criminalteit. We hebben geen mannelijk gezelschap dat ons kan beschermen en als gringas zijn we vaak het ideale slachtoffer. Ik sluit dit niet uit, dus ik kan er maar beter op voorbereid zijn. Misschien komen mijn bokstechnieken eindelijk eens van pas.
We gaan ook niet ‘reizen in stijl’, maar we gaan ‘back to basic’. Voor ons geen trolleys, luxehotels met zwembaden,… We gaan met de rugzak het land doorkruisen. Ik vind het best wel spannend. Wat neem ik mee en wat niet? Aangezien we de rugzak wel heel vaak zullen moeten dragen, zijn we ook wat beperkt in het meesleuren van spullen. O help! Ik start binnenkort mijn zoektocht naar goede wandelschoenen en afritsbroeken (brrr). Tenslotte is het ook wat afwachten hoe alles in groep zal verlopen. 24/24 uur samen zijn, zal nu en dan wel enige inspanning vragen. Er zullen uiteraard ook wel discussies en frustraties zijn, maar hopelijk in beperkte mate.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s